בעת בחירת קייטרינג, ישנם מספר גורמים שכדאי לקחת בחשבון. גורמים אלה כוללים ניסיון, כישורים ותקציב. קרא ביקורות מהחיים האמיתיים לפני קבלת החלטה. ייתכן שתרצה גם לקבוע פגישת טעימות עם הבחירות המובילות שלך. זה יעזור לך להחליט אם קייטרינג מסוים יענה על הצרכים והציפיות שלך.
ניסיון
בבחירת קייטרינג, כדאי לקחת בחשבון את רמת הניסיון שיש לחברה. שאלו על אירועים קודמים שהקייטרינג סידר ובקשו הפניות. קייטרינג עם ניסיון בסוג האירוע שאתם מתכננים צריך להיות בעל הידע להפוך את האירוע למוצלח ככל האפשר. חשוב גם לשאול על איכות המרכיבים בהם הקייטרינג משתמש.
כדאי גם לשאול על המוניטין של החברה. אתם רוצים לוודא שהקייטרינג שתבחרו מוכר באזור ויש לו ביקורות חיוביות. שאל וקרא ביקורות באינטרנט. אתה יכול לספר הרבה על שירות של קייטרינג לפי המוניטין שלהם, ואתה אמור להיות מסוגל לקבל תחושה האם הם מתאימים לאירוע שלך.
אי אפשר לרצות את כולם, אז תמיד יהיה מישהו שיש לו תלונה. אבל זה לא אומר שאתה צריך להימנע מהקייטרינג בגלל זה. בדיקת ביקורות כלליות ושיחה עם לקוחות עבר יתנו לך מושג טוב לגבי איכות השירות והמחיר שלהם. גם אם יש לך ציפיות לא מציאותיות, עדיין טוב לבדוק הפניות.
בבחירת קייטרינג, כדאי לקחת בחשבון גם את התפריט. בעוד שלרוב הקייטרינגים יש תפריטים סטנדרטיים, כדאי לשקול גם האם הקייטרינג גמיש מספיק כדי לספק את צרכי האורחים שלכם. קייטרינג שיוכל לספק את התפריט שביקשת ישמור על העסק שלך.
חשוב גם לדעת היכן יושב הקייטרינג. זה ייתן לך מושג טוב יותר עד כמה הם קרובים למקום שלך ואם הם כבר סיפקו אירועים באזור בעבר. זה יכול להעניק לכם שקט נפשי רב, וזה חשוב בעת תכנון אירוע.
כישורים
ישנם תנאים מוקדמים רבים כדי להפוך לקייטרינג. ההשכלה הנדרשת כדי להפוך לקייטרינג תלויה בסוג העסק. בדרך כלל נדרשת תעודת בגרות, אך אנשים רבים ממשיכים לחינוך קולינרי. קורסים אלה מלמדים את הכישורים הדרושים לניהול עסק קייטרינג, כגון אחסון מזון נכון, מצגת נכונה ותזונה. חלק מהקורסים מתמקדים גם בניהול עסקי. אורך התואר בדרך כלל שנתיים. עם זאת, ניסיון מעשי הוא עדיין ההכנה הטובה ביותר. קייטרינג רבים צברו את ניסיונם מעבודה במסעדה או בסביבת תעשיית מזון אחרת.
היכולת לעבוד היטב עם אנשים אחרים היא גם חיונית. קייטרינג צריך כישורי שירות לקוחות מצוינים, כמו גם כישורי ניהול זמן. הם גם צריכים להיות מוכווני פרטים ויצירתיים. הם חייבים להיות מסוגלים לעבוד עם לקוחות כדי ליצור תפריטים ולעצב אירועים. כמו כן, עליהם להיות בקיאים בגיוס, הכשרה ופיטורי צוות. בנוסף, עליהם להיות מסוגלים ליצור אינטראקציה עם עסקים וספקים אחרים.
שעות העבודה של קייטרינג הן לרוב ארוכות, יותר מארבעים שעות שבועיות. הם עשויים לבלות את רוב זמנם במטבח בהכנת והגשת אוכל, או בעבודה במשרד בניהול העסק. הם עשויים גם לתכנן תפריטים ולהגדיר ציוד. למרות שהקייטרינג אינו דורש השכלה פורמלית, מעסיקים רבים מחפשים מועמדים עם הבנה של בטיחות מזון ונהלי תברואה.
כישורי ארגון הם דרישה חשובה נוספת לקייטרינג. הארגון מסייע לעסקי הקייטרינג להתנהל בצורה חלקה ומבטיח את שביעות רצון הלקוחות. בנוסף לטיפול בכספים, קייטרינג צריך לארגן משימות מרובות במהלך אירוע, החל מעריכת שולחנות וכיסאות ועד ניקיון לאחר מכן.
תקציב
בבחירת קייטרינג, חשוב לקחת בחשבון את מחיר התפריט וכן את העלויות עבור פריטים שאינם מזון. העלות של פריטים שאינם מזון יכולים לכלול שולחנות חצאית, כלי הגשה, כלים, כוסות, מוצרי נייר וכלים שפשופים עם מקורות חום. כדאי לשקול גם את עלות העבודה. חלק מהקייטרינגים יגבו עמלות נוספות עבור שירות והקמה והורדה. הם עשויים גם לגבות דמי שעם.
בבחירת קייטרינג יש לקחת בחשבון את סוג האירוע והתקציב שיש לכם. מספר האורחים, השעה ביום וסגנון הארוחה הם כולם גורמים חשובים שיש לקחת בחשבון. כמו כן, קחו בחשבון את מוצרי המזון שתרצו לאירוע. זכרו שעלות האוכל והשירותים של הקייטרינג יהוו חלק גדול מהתקציב שלכם.
דבר נוסף שיש לקחת בחשבון בבחירת קייטרינג הוא הניסיון של החברה. יכול להיות שקייטרינג חדש עדיין מתעסק בבעיות, אבל אחד ותיק מכיר את הענף על בוריו ויכול לטפל בכל בעיה שצצה. ודא שאתה מתקשר את הציפיות שלך עם הקייטרינג כדי למנוע הפתעות.
כדאי גם לשקול את הקרבה של העסק של הקייטרינג למקום שלכם. קייטרינג שלא מגיע באופן קבוע לאירועים מקומיים עלול להתקשות לעבוד עם המקום. כמו כן, ודא שהם גמישים עם סוג השירות שאתה רוצה. אם הקייטרינג צריך לנסוע מספר שעות רק כדי להגיש ארוחה, ייתכן שזו לא הבחירה הטובה ביותר עבורכם.
ניתן גם לבקש דוגמאות מהאוכל שמוגש על ידי קייטרינג שונים. זה יעזור לך לקבוע את האיכות והסגנון של האוכל. בין אם אתם רוצים אוכל בסגנון קלאסי או עכשווי, וודאו שלקייטרינג יש את האפשרויות שיענו על הצרכים שלכם. בבחירת קייטרינג כדאי לקחת בחשבון גם את עצבנותו של הקייטרינג שיכין את עוגת החתונה.
ביקורות מהחיים
האמיתיים של קייטרינג יכולים להיות מועילים בבחירת הקייטרינג המושלם לאירוע הבא שלך. קרא מה היה לאנשים אחרים לומר על הקייטרינג, ואם אפשר, נסה חלק מהאוכל שהם מציעים. אתה יכול גם לחפש ביקורות באתר האינטרנט שלהם או בחשבונות מדיה חברתית. אתה יכול גם לראות אם הקייטרינג מנוסה על ידי התבוננות בהם בפעולה.
כשאתם בוחרים קייטרינג, ודאו שיש לו ניסיון בעבודה במקום שלכם. בדרך זו, הם יוכלו להסביר את כל המגבלות או המכשולים שאתה עלול להתמודד איתם. השלב הבא הוא השוואת מחירים ואפשרויות תפריט. בעת השוואת מחירים, הקפידו להיות ספציפיים לגבי סוג האירוע שאתם מתכננים ואיזה סוג אוכל תגישו. כשאתה מדבר עם קייטרינג פוטנציאלי, וודא שאתה לוקח את הזמן כדי להכיר אותם. שאל אותם שאלות על האירוע שלך ובדוק אם יש להם הפניות לגיבוי השירותים שלהם.
לאחר שצמצמת את הרשימה שלך, הגיע הזמן לתזמן מבחני טעם. כך תוכלו לראות אם האוכל שאתם טועמים שווה את ההייפ. לאחר מכן, תוכל לקבל את ההחלטה הסופית שלך. אם אתם עדיין לא בטוחים, קבעו טעימות עם כמה קייטרינגים שונים וראו אילו מהם מתאימים ביותר לצרכים שלכם.
בעת בחירת קייטרינג, קרא את הביקורות האמיתיות של לקוחות קודמים. ביקורות מהחיים האמיתיים הם דרך מצוינת לבחור חברה שמתמקדת באיכות. חברות קייטרינג מוכרות לוקחות את עבודתן ברצינות, לכן חשוב לקרוא בעיון את חוות הדעת של לקוחות. לעתים קרובות, תזהה דגל אדום פוטנציאלי או חולשה אם תבחין בדפוסים בביקורות.
חוויה בגוף ראשון
ישנם גורמים רבים שיש לקחת בחשבון בעת בחירת קייטרינג. קודם כל, אתה צריך לבחור אחד שהוא מוסמך ועומד בדרישות בסיסיות מסוימות הנדרשות על ידי מחלקות הבריאות וסוכנויות הביטוח. אם קייטרינג אינו עומד בסטנדרטים הללו, עדיף להימנע מהם. שנית, אתה צריך לשקול את העלות.
שלישית, אתה צריך לבחור מישהו שקל לעבוד איתו. ודא שהקייטרינג שאתה בוחר הוא אישי וממוקד שירות לקוח. בקשו מהקייטרינג אסמכתאות, שיכולות לעזור מאוד בקבלת החלטה. לבסוף, עליך לקבוע אם המחירים של הקייטרינג סבירים.
אתה יכול לבדוק את המוניטין של הקייטרינג באינטרנט ולדבר עם לקוחות עבר. בעוד שביקורות מקוונות יכולות להיות שימושיות, הן לא תמיד אמינות. חלק מהקייטרינגים מרפדים את הביקורות שלהם כדי להיראות טוב באינטרנט. עדיף ליצור קשר עם לקוחות קודמים כדי לקבל מידע ממקור ראשון על השירות שהם מספקים.
.
.