כשאתה מחפש קייטרינג, יש כמה דברים שחשוב לזכור. אלה כוללים עלות והפניות. כמו כן, יש לקחת בחשבון את האישורים ואת פוליסות הביטוח של חברת הקייטרינג. אם אינך מוצא את המסמכים הללו, ייתכן שתרצה לעבור למועמד הבא. כמו כן, כדאי לברר כיצד הקייטרינג מכין את האוכל שלו.
שאלות שיש לשאול קייטרינג
לפני שכירת קייטרינג, חשוב לברר האם הוא מסוגל להיענות לדרישות התזונתיות ולבקשות מיוחדות. שאל את הקייטרינג אם הוא יכול להכיל אורחים טבעוניים, ללא גלוטן או צמחונים. כמו כן, גלה באיזה סוג של מרכיבים הם משתמשים והיכן הם מקורם.
יתרה מכך, כדאי לקחת בחשבון גם את זמינות הקייטרינג ואת כמות העומס שיש לו. וודאו שהקייטרינג פנוי לתאריך החתונה שלכם. כמו כן, שאלו על הניסיון שלהם בקייטרינג לאירועים דומים. אם לקייטרינג יש ניסיון רב, יהיה לו קל יותר לענות על הצרכים הארגוניים שלכם. בנוסף, לקייטרינג צריכה להיות הוכחה לביטוח אחריות ציבורית.
כדאי גם לדעת איזה סוג של עמלות גובה הקייטרינג. אולי כדאי לדעת אם התשלום כולל עריכת שולחנות. קייטרינג רבים יעשו זאת עבורכם אם הם מספקים כלים וכלי זכוכית. עם זאת, אם האורחים שלכם צפויים לשתות, כדאי לשאול האם חברת הקייטרינג מספקת ביטוח אחריות למשקאות חריפים. אחרת, אתה עלול בסופו של דבר להיות אחראי אם הם ישתכרו ויגרמו לתאונה במהלך האירוע שלך.
כדאי גם לבדוק את תקנות בטיחות המזון והטמפרטורה של הקייטרינג. מכיוון שהם מטפלים במזון כל היום, חיוני להבטיח שהמזון בטוח. בנוסף, חיוני שצוות המטבח שלהם יקבל הכשרה להימנע מזיהום מזון. כמו כן, כדאי לשאול האם הקייטרינג יתרום את השאריות. חברות רבות תורמות את המזון שלהן, אז אם אתם מודאגים מבזבוז מיותר, בחרו בחברת קייטרינג שעושה זאת.
איכות המזון היא גורם חשוב נוסף. ודאו שהקייטרינג משתמש בחומרי גלם איכותיים, וקחו בחשבון את איכות שרשרת האספקה. לדוגמא, עדיף לבחור בקייטרינג העושה שימוש בחומרי גלם מקומיים ובתוצרת עונתית. כדאי גם לבדוק אם המזון ניתן למעקב. כמו כן, יש לוודא כי הקייטרינג יספק כלי שולחן ורהיטים במידת הצורך.
צוות הקייטרינג אמור להיות מסוגל להתאים את החזון שלך לארוחת קבלת הפנים שלך. קייטרינגים רבים גמישים ויתאימו לדרישות התזונתיות ולארוחות ילדים. עם זאת, אם קייטרינג מסרב לבצע שינויים עבור האירוע שלך, ייתכן שהוא לא הקייטרינג הטוב ביותר עבור הצרכים שלך.
גורם חשוב נוסף שיש לקחת בחשבון בעת שכירת קייטרינג הוא האם החברה מציעה תיקי דוגי לשאריות. חברות מסוימות יתנו לך את השקיות האלה בחינם, אבל ייתכן שתצטרך לספק מכולות משלך אם תרצה לשמור חלק מהמזון. זה יחסוך לך זמן ומתח ביום האירוע שלך.
גורמי עלות שיש לקחת בחשבון
כאשר מדובר על שכירת שירות קייטרינג, העלות היא גורם חשוב. ככל שתרצו יותר שירותים, כך העלות גבוהה יותר. עם זאת, אירועים סטנדרטיים רבים דורשים רק מזון ומשקאות וצוות המלצרים לשרת את האורחים. אירועים רשמיים יותר עשויים לדרוש ברמנים וקייטרינג. יש צורך גם ברישיונות ואישורים לטיפול בטוח במזון.
העלות של שכירת חברת קייטרינג יכולה להכיל את התקציב שלך אם לא תיזהר. חברות קייטרינג רבות גובות מחירים מותאמים אישית ולכן כדאי לאסוף מידע רב ככל שתוכל על האירוע שלך לפני קביעת מחיר. עלויות אחרות עשויות לכלול הובלה למרחקים ארוכים, החזקת שולחנות וקירור מחוץ לאתר. בנוסף, תצטרך לקחת בחשבון את עלות העבודה, החפצים החד פעמיים ודמי המשלוח.
עלויות הקייטרינג יכולות לנוע בין כמה מאות דולרים לכמה אלפי דולרים. המטרה היא למצוא איזון בין מחיר ואיכות. למרות שקייטרינג זול יכול להיות נוח, הם לא בהכרח משרתים את האיכות הטובה ביותר. ביצוע השוואות בין חברות שונות היא דרך מצוינת לחסוך כסף ולקבל את התמורה הטובה ביותר.
גורם עלות נוסף שיש לקחת בחשבון בעת שכירת קייטרינג הוא עלות המרכיבים. בין אם החברה משיגה את המרכיבים שלהם באופן מקומי או קונה בכמויות גדולות בקוסטקו יכולה לעשות את ההבדל במחיר. אתה יכול גם להוזיל את העלות על ידי בחירת מרכיבים זולים יותר אם יש לך תקציב. בנוסף, כדאי לחפש הפניות. אם אינכם יכולים לסמוך על הפניות של קייטרינג, אל תהססו לעבור לשלב הבא.
האוכל הוא חלק עיקרי מהעלות של שכירת שירות קייטרינג, וסביר להניח שתצטרכו להתאים מעט את התפריט. עם זאת, קייטרינג רבים גמישים ומוכנים לבצע שינויים במידת הצורך כדי לספק אותך. מסיבה זו כדאי לחפש חברות עם שירות לקוחות מקצועי ומוניטין של מזון איכותי.
בנוסף לעלויות האוכל, תצטרך לשקול את עלות הצוות. תצטרך לתת דין וחשבון על השכר של שרתים ועוזרים. כדאי גם לקחת בחשבון תגמולים לעובדים. חשוב גם לקחת בחשבון את המחירים של המתחרים שלך. זה יעזור לך לקבוע מה המחיר שאתה צפוי לגבות.
שעות העבודה הן גם גורם חשוב שיש לקחת בחשבון. במהלך היום, ייתכן שתזדקק ליותר צוות מאשר בלילה, אז תצטרך להיות גמיש במספר הצוות. לדוגמה, עובד מטבח עשוי להיות יעיל יותר בשעות הבוקר מאשר בשעות הערב. כמו כן, לטבחים במשמרות ערב עלולים להיות קשה יותר להכין פריטי תפריט מסובכים יותר.
הפניות לבדיקה
הפניות הן דרך מצוינת לקבוע אם החברה שאתה שוקל יכולה לענות על הצרכים שלך. לפני שכירת קייטרינג, בקשו לראות את הפניות שלו. ככל שתוכל לקבל יותר הפניות, כך ייטב. אם לקייטרינג אין כאלה, אולי כדאי להימנע מהם. זה עשוי לומר שהם חדשים בעסק או שהם חסרי ניסיון. אם אינך בטוח, נסה לקבוע איתם פגישה אישית. זה יאפשר לך לשאול שאלות, לראות את המתקנים שלהם ולדגום את האוכל שלהם.
גם הפניות מלקוחות קודמים הן סימן טוב. חברות רבות מספקות רשימה של לקוחות מרוצים. על ידי בדיקת הפניות אלו, תוכלו לגלות במה בדיוק הקייטרינג טוב ובמה הוא לא כל כך טוב. שאלות טובות לשאול הן מספר הפעמים שהם השתמשו בשירותי החברה, מה הם אהבו בה, ומה הם ישנו לאירוע הבא שלהם.
כאשר שוכרים חברת קייטרינג, כדאי לוודא שיש לה רישיון אלכוהול. כך תוכלו להיות סמוכים ובטוחים שהמזון והמשקאות שלהם יעמדו בסטנדרטים של משרד הבריאות. בדיקת רישיון של חברת קייטרינג היא גם רעיון טוב, במיוחד אם אתם מתכננים מסיבת חג המולד של החברה. אתה לא רוצה להיות במצב שבו אתה צריך לשלם עבור נזקים והוצאות משפטיות אחרות לאחר המסיבה.