תעשיית ההסעדה הציבורית מגישה 45 מיליון טונות בשר מדי שנה, התורמים ליותר ממיליון טונות של פליטת גזי חממה. כתוצאה מכך, גוברת הקריאה למגזר לחתוך בשר מתפריטים. קמפיין #20percentlessmeat, שהושק על ידי אנדי ג'ונס, משך את תמיכתם של עסקים גדולים כדי לעזור להפחית את כמות הבשר בתפריטים.
פחות בשר
עם המודעות הגוברת להשפעה הסביבתית של בשר, חשוב לצמצם בצריכה, גם בתחום ההסעדה. מחקרים מראים שהמגזר הציבורי מגיש כ-45 מיליון טון בשר בשנה, מה שמביא לפליטות של כ-1.04 מיליון טון של גזי חממה. על מנת להתמודד עם בעיה זו, ארגונים בתעשיית ההסעדה מתאגדים כדי לצמצם את כמות הבשר בתפריט שלהם. יוזמה אחת כזו היא קמפיין #20percentlessmeat, שכבר זכה לגיבוי של עסקים וארגונים מרכזיים.
חוקרים מחברת שירותי מזון חקרו באיזו תדירות נרכשו ארוחות ללא בשר. לאחר שינוי התפריט, גדל מספר האנשים שקונים ארוחות ללא בשר. זה נצפה על פני מחזור של שלושה שבועות, עם תפריט בסיס המורכב משתי ארוחות בשריות וארוחה אחת ללא בשר בכל יום. למרות הגידול במכירות, שיעור האנשים שרוכשים ארוחות ללא בשר ירד עם הזמן.
במחקר פיילוט, עודדו סטודנטים בשלוש אוניברסיטאות הולנדיות לבחור ארוחות צמחוניות על פני בשר. הדבר הוביל לעליית מחירים של 4.1% לארוחות טבעוניות וצמחוניות, תוך הוזלה של 1.5% במנות בשריות. לאחר השלמת הניסוי, התלמידים קוראים ליישום הלאומי של תכנית זו.
למרות שהתוצאות הללו מבטיחות, מחקרים מסוימים עדיין לא הוכיחו שלשינויים אלה יש את ההשפעה הרצויה. שילוב של ניסויים טבעיים עם הקשרי רכישה בעולם האמיתי הראה שההשפעה של אפשרויות ללא בשר גדולה יותר כאשר האפשרות זמינה לאנשים מרקע חברתי מגוון. יתרה מכך, סביר להניח שהמשתתפים היו בעלי השכלה גבוהה וצריכת בשר נמוכה יותר, מה שמקשה על זיהוי הבדלים כלשהם.
יישום שינויי ארוחות ללא בשר היה מגוון בין האתרים. בעוד שבעה מתוך 18 האתרים הפחיתו את אחוז הארוחות ללא בשר, תשעה עשר אתרים הגדילו את אחוז הארוחות ללא בשר. בנוסף לכך, המחברים ביצעו רגרסיות רב–שכבתיות כדי לחקור את השפעת השינוי על ארוחות ללא בשר.
אסטרטגיה נוספת כוללת הפנמת העלות הסביבתית של ייצור בשר. על ידי הפנמת עלויות אלו, מחיר הבשר גדל בכ-20 אגורות ל-100 גרם עוף, 45 אגורות לבשר חזיר ו-57 אגורות לבשר בקר. שינויים אלו עשויים להביא להורדת מחירי הפירות והירקות. יתרה מכך, תוכנית הפיילוט מוזילה את מחירי הארוחות הצמחוניות והטבעוניות ב-9%.
Hammann's
Hammann's הוא עסק משפחתי המשרת את קהילת הר בריא מזה שלושה דורות. העסק התחיל את דרכו כקצבייה קטנה בה התייחסו ללקוחות בכבוד וזכו לחוויה טובה. בתחילת שנות ה-90 החליט רוב המן להרחיב את העסק ופתח מיקום שני בפיירפילד, אוהיו. מתקן זה בשטח של 3,000 רגל מרובע ממוקם במחוז באטלר ונמצא כחמישה קילומטרים צפונית להר בריא. במיקום יש גם שפע של חשיפה, חניה ושירותים נוספים.
המעדנייה והקייטרינג של האטליז נפתחה ביוני 1991. היא משרתת את הקהילה כבר למעלה מ-25 שנה וזכתה באמונם של המקומיים והמבקרים. משפחת המן נותרה מחויבת לאספקת מוצרים איכותיים, שירות באיכות גבוהה, ובהתלהבות של קצבייה מסורתית. הם מתכננים להמשיך ולשרת את אזור פיירפילד עוד שנים רבות.
בנוסף לאספקת נתחי בשר ועופות איכותיים וטריים, Hammann's מציעה גם מגוון אפשרויות לבשר רזה. נתחים אלה מכילים פחות שומן, כולל פחות שומן רווי. בנוסף, הם מכילים פחות קלוריות. בחזה עוף ללא עור יש רק 3 גרם שומן כולל ורק גרם אחד של שומן רווי. בשר זה משמש לעתים קרובות כמרכיב עיקרי במנות אחרות על ידי צוות המן.
האטליז והמעדנייה ידועה בצוות הידידותי והמועיל שלה. המחירים שלו מתונים, השירות והאיכות גבוהים. לקוחות גוגל העניקו לו דירוג 4.8, מה שמעיד רבות על השירות והערך שלהם. חברת הקייטרינג הבשרים של Hammann's משרתת את אזור סינסינטי הגדול כבר למעלה מ-25 שנה.
דיאטות צמחוניות
כאשר אתה צריך לספק אורחים צמחוניים, ישנן מספר אפשרויות זמינות. אתה יכול למצוא חברות קייטרינג צמחוני באינטרנט או במדריכי עסקים מקומיים. צור קשר עם חברות אלה והסבר את מגבלות התזונה שלך. ניתן גם לשאול מתכנן אירועים מקצועי לגבי אפשרויות צמחוניות. תצטרכו להיות גמישים ואדיבים.
אפשרות נוספת היא דיאטה פלקסיטרית. סוג זה של דיאטה מאפשר לך לאכול בעיקר מזון צמחי, עם מנות קטנות של בשר. הוא גמיש יותר מתזונה צמחונית מלאה, והוא מציע מגוון יתרונות בריאותיים. למרות ההגדרה המעורפלת שלה, יש כמה מחקרים התומכים ביתרונות הבריאותיים של דיאטה זו.
אכילת מגוון מזונות מהצומח היא דרך מצוינת להשיג את רוב אבות המזון החיוניים שאנו צריכים. דיאטות מסוג זה חשובות במיוחד לנשים הרות ומניקות, מכיוון שהן יכולות לענות על הצרכים התזונתיים שלהן. עם זאת, חלק מהמינרלים והחלבונים קשים יותר להשגה בתזונה מהצומח, כולל ויטמין B12 וויטמין D.
אנשים רבים בוחרים להקפיד על תזונה צמחונית ממספר סיבות. חלקם בוחרים להימנע מאכילת בשר או מוצרים מהחי בגלל אמונות אישיות. אנשים אחרים בוחרים לא לצרוך בעלי חיים כלל. אנשים אלה נקראים צמחוני לקטו–אובו. המילה "אובו" באה מהמילה הלטינית לביצה.
תזונה צמחונית שונה מתזונה טבעונית. בעוד שטבעונים לא אוכלים בשר, חלקם יצרכו מוצרי חלב וביצים. חלקם גם אוכלי כל, מה שאומר שהם אוכלים מוצרים מהחי מדי פעם. סוגים אחרים של דיאטות צמחוניות כוללים פסקטאריים, שצורכים רק דגים, רכיכות ועופות.