איך לבחור קייטרינג לברית
כשאתם מתכננים את הברית שלכם תרצו למצוא קייטרינג שיציע לכם מגוון אוכל טעים לאורחים שלכם. בין אם אתם עורכים מסיבה מפוארת לתריסר החברים הקרובים ביותר שלכם ובין אם אתם עורכים ברית לכמה מאות אורחים, יש כמה דברים שאתם צריכים לזכור בבחירת קייטרינג.
שקול את רשימת האורחים שלך לפני שליחת ההזמנות
כאשר בוחנים את רשימת האורחים לברית שלך, זה חכם להכין תוכנית מחושבת היטב כדי להבטיח את הצלחת יום הברית שלך. ראשית, עליך לוודא שיש לך מספיק אוכל לכולם. בנוסף, עליכם לחשוב על אפשרויות תחבורה לכל האורחים שלכם. לבסוף, אתה צריך להוציא את ההזמנות בהקדם האפשרי. אתה יכול לעשות זאת על ידי שליחת ההזמנות הרשמיות ביותר או שאתה יכול לשלוח זימון אלקטרוני למפגש נינוח יותר. לא משנה מה ההעדפה שלך, זכור לכלול את הזמן והמיקום של האירוע בתוכנית שלך.
החלק החשוב ביותר בתוכנית שלך הוא לוודא שאתה מעביר את ההזמנות לאנשים הנכונים. אולי כדאי שתתחיל ביצירת קשר עם קרובי המשפחה של אלה שתזמין. בעוד שחלק מהאורחים יוכלו ליצור קשר בעצמם, משפחות אחרות עשויות להיות יותר מאדם אחד ודורשות מידה מסוימת של תיאום. זה נכון במיוחד אם אתה מתכנן לאכול ארוחת ערב לשבת. אם אתם שוכרים קייטרינג שיעשה את המשימות הכבדות, תצטרכו לדעת בדיוק כמה אורחים תשרתו.
הדרך הטובה ביותר לעשות זאת היא להמציא A-list ו-B-list. ה-A-list צריך להיות מורכב מאלה שישתתפו באופן אישי. הרשימה ב' צריכה לכלול בני משפחה, חברים, עמיתים לעבודה ושותפים עסקיים. לאחר שצמצמת את הרשימה שלך למספר סביר, אתה מוכן להתחיל בתכנון הברית שלך. בשלב זה, תצטרכו לקבל מספר החלטות, כמו למשל האם תערכו קבלת פנים מסורתית, מזנון או ארוחה. כמו כן, תצטרך לשקול את התקציב שלך. תצטרך לשלם עבור מקום, בידור וקייטרינג. אם יש לכם תקציב קפדני, תוכלו לצמצם את מספר האורחים ולהישאר עם תפריט מצומצם יותר. אם אתם אוכלים ארוחת ערב לשבת, תצטרכו לקחת בחשבון גם ניואנסים תרבותיים.
הדרך הטובה ביותר לוודא שתקבלו את כל האורחים שלכם לברית שלכם היא לגרום להם להרגיש שמגיע להם פינוק. זה כולל לספק להם פריט לברית. פריט הסוואג הטוב ביותר יהיה מזכרת ייחודית ממך ומבני הזוג שלך, שתהיה אהובה על כולם.
בדקו שהקייטרינג עובד בהתאם לנורמות HACCP
מודל ניתוח הסיכונים ונקודות הבקרה הקריטיות (HACCP) קיים כבר זמן מה. פותח בשנות ה-60 על ידי חברת פילסברי האמריקאית, הוא שימש מאוחר יותר כאסמכתא על ידי ה-FDA בשנות ה-70.
HACCP היא מערכת ניהול שנועדה להגן על בריאות האדם, להפחית את סכנות בטיחות המזון ולשמור על עמידה בתקנות. כתוצאה מכך, המושג נמצא בשימוש ברחבי העולם. המערכת זוכה גם בסיוע לצבא ארה"ב לפתח מוצרים אפס פגמים.
היתרונות של המערכת הם משמעותיים, לרבות הפחתת הסיכון להחזרת מוצרים ותלונות צרכנים, כמו גם אמון הציבור. למעשה, הוא אפילו מומלץ על ידי ארגון הבריאות העולמי.
דרך טובה ליישם את המערכת היא להשתמש בכלי מקוון חינמי בשם MyHACCP. הכלי מנחה את המשתמשים בתהליך של פיתוח מערכת HACCP עבור עסק ייצור המזון הקטן שלהם. עם זאת, אינך יכול לקבל שירות מסוג זה אם אתה גר מחוץ לבריטניה. לדוגמה, הסעיף "אמצעים" של האתר מפרט שלושה דברים שיש ליישם: כלי מבוסס אינטרנט ליצירת תוכנית לניהול בטיחות מזון, קורס הכשרה חינם ומדריך לבטיחות מזון.
מערכת ניהול בטיחות המזון וההיגיינה היא לא רק חובה לכל עסק מזון, אלא תנאי מוקדם לאלו המעוניינים להיכנס לאיחוד האירופי. אמנם לא בטוח אם בריטניה תישאר חלק מהאיחוד האירופי ברגע שהמדינה תעזוב, עדיין ייתכן שנוכל לראות שינויים בנוף המשפטי שלנו. לכן, חיוני שתשגיחו מקרוב על דבר חקיקה חשוב זה. הסוכנות לתקני מזון מעריכה כי 2.4 מיליון מחלות נגרמות על ידי פתוגנים הנישאים במזון מדי שנה בבריטניה. למרות שמחלות אלו עשויות להיראות חסרות חשיבות, הן מהוות נושא חשוב לבריאות הציבור. שמירה על סביבת עבודה סטרילית וכלי חיטוי לאחר כל שימוש הם כמה דרכים למנוע ולמזער אותם. מערכת ניהול בטיחות מזון טובה היא הדרך הטובה ביותר למזער סיכונים ולשפר את הסיכויים שהעסק שלך יצליח.
ניתוח הסיכונים ונקודת הבקרה הקריטית קיימת כבר זמן מה, ועדיין רלוונטית בעידן המודרני. הדרך הטובה ביותר לבדוק את יעילות המערכת היא לערוך ביקורת.
העריכו אם הקייטרינג הפוטנציאלי מתאים לכם ולאירוע שלכם
בחירת שירות קייטרינג היא החלטה גדולה, אז אתה רוצה לוודא שאתה שוכר את המתאים לאירוע שלך. אתה צריך להעריך אם הקייטרינג מתאים או לא מתאים לתקציב שלך, לטעם שלך, לאירוע שלך ולצרכים שלך.
קייטרינג טוב צריך להיות מאורגן, קשוב לצרכים שלכם ומקצועי. הם גם צריכים להיות מוכנים לכל מצב.
לפני שכירת קייטרינג, כדאי להקפיד לבדוק הפניות. זה כולל לבקש מהמשפחה והחברים המלצות. אתה יכול גם לשאול בסביבה עבור ביקורות מקוונות. עסק עם ביקורות חיוביות רבות יכול להוות אינדיקציה טובה לכך שמדובר בעסק בעל מוניטין.
הדבר הראשון שצריך לחפש בעסק קייטרינג הוא האם יש לו ניסיון באירועים גדולים. אם קייטרינג מעולם לא עבד בקבלת פנים לברית, זה עשוי להיות סימן שהם לא המתאימים. אם למסעדה היה מוניטין רע בעבר, זה עשוי להיות סימן שיהיה קשה יותר לעבוד איתה.
אתה גם רוצה לבדוק את המחיר. אם הקייטרינג יקר מדי, יכול להיות שזה אומר שאין לו את הניסיון הדרוש לטיפול באירוע שלכם.
עסק קייטרינג יצטרך לסרב לעסקים אחרים שאינם מתאימים לנישה שלהם. לקייטרינג טוב יהיה מוניטין חזק. אם לקוח משאיר ביקורת, זה יכול להיות אינדיקטור מצוין לאופן שבו הוא יטפל באירוע שלך.
כדאי לבדוק גם את תקני השירות של הקייטרינג. קייטרינג טוב יוכל לענות על שאלותיכם במהירות ולספק תפריטים ברורים. הם צריכים להיות מסוגלים לענות על הצרכים שלך ולהגיע בזמן.
לעסק קייטרינג טוב יהיה אתר אינטרנט. הם צריכים להיות פעילים באתרי מדיה חברתית עם ביקורות אחרונות. הם צריכים גם להיות קשובים לשאלות שלך ולקיים את ההבטחות שלהם.
אם אתם עורכים אירוע חברה, עליכם לוודא שהקייטרינג מורשה להגיש אלכוהול. כדאי גם לשקול סמינר הדרכה למשקאות לא אלכוהוליים.
ודא שיש סעיף ביטול בחוזה שלך
אם אתם מתכננים לשכור קייטרינג לברית שלכם, עליכם לוודא שיש לו סעיף ביטול בחוזה. הסיבה לכך היא כי אם תבטל את ההזמנה שלך, אתה עלול להיות אחראי לנזקים וקנסות. כמו כן, חשוב להימנע ממחלוקות ולבטל אי בהירות שעלולה להוביל לאי הבנות.
כמו כן, עליך לוודא שהחוזה שאתה חותם כולל את כל ההוראות הנדרשות על פי חוק. אם לא, אתה עלול להפר את ההסכם ותצטרך לשלם פיצויים. נזקים אלו הם אומדן של ההפסד הכספי שנגרם לך. לדוגמה, אם שילמת לקייטרינג סכום כסף מסוים, תהיה אחראי על הסכום הזה אם לא תגיע.