כאשר אתם צריכים קייטרינג בשרי כשר, תוכלו לסמוך על חברה מוסמכת למטבח כשר. חברות אלו נפגשות עם רבנים על מנת לוודא שהמזון שהן מגישות יהיה כשר ועוקב אחר ההנחיות המחמירות לשמירת כשרות. ישנם מספר גורמים חשובים שיש לקחת בחשבון בבחירת קייטרינג כשר.
מרכיבים
בישול אוכל כשר לקהל גדול שונה בהרבה מבישול למפגש קטן. זה לא רק כרוך במחקר רב, אלא שזה גם יכול לקחת זמן רב. בנוסף, לעיתים קרובות יש מרכיבים נסתרים שכדאי לזכור. כדאי לפנות לייעוץ מקצועי ולהקפיד על הנחיות הכשרות בבישול מנות כשרות.
בשר כשר מוגדר כבשר של בעל חיים מעלה גירה עם פרסות שסורות. יש להשיגו מהחלק הקדמי של בעלי חיים מעלי גירה כשרים, או מעוף מבוית מסויים שגודלו כדי להיות כשרים. את הבשר יש לשחוט גם על ידי שוחט, קצב מיומן שמקפיד על חוקי ישראל. לאחר שחיטת החיה, יש לייבש אותה היטב כדי להסיר דם לפני בישולה.
אם אתם מתכננים לקיים חג יהודי, קייטרינג בשרי כשר הוא אופציה מצוינת. קייטרינג כשר נדרשים לעמוד בכשרות, או חוקי התזונה היהודיים, הכוללים מאות מפרטים שונים. כמו כן, מומלץ לחפש קייטרינג כשר בעל ניסיון בהכנת ארוחות כשרות לאירועים גדולים.
משמעות המילה העברית כשר היא "כשירות או ראויה" בדיני התזונה היהודית. מזונות כשרים הם מזונות הנחשבים בטוחים לצריכה, ויכולים לשמש כמרכיבים במזונות אחרים. הלכות היסוד של הכשרות נגזרים מהמשפט המקראי, וחוקרי רבנים לומדים ומפרשים אותם כבר אלפי שנים. חקיקת הגנה הוקמה כדי להבטיח שהחוקים הללו יקוימו.
בכל הנוגע לבשר, תקני הכשרות מחמירים יותר מאשר לחלבי. בדרך כלל לא ניתן לבשל מוצרי חלב עם בשר, ולכן חשוב להשתמש בכלים המיועדים למאכלי חלב. כמו כן, אסור לערבב מזונות שאינם מסווגים כבשר או חלב עם מוצרים אחרים מהחי.
עלויות
מומחי תעשיית שירותי המזון מאשרים את העליות האחרונות במחירי הבשר הכשר. המחירים של בשר בקר על הפרסה, שהוא לעתים קרובות מרכיב עיקרי בקייטרינג יהודי כשר, עלו ב-20 עד 30 סנט לפאונד בארה"ב ואף יותר עבור כבש. בעוד שחלק מהעלייה הזו מתקנת את עצמה, עדיין יידרשו כמה חודשים עד שהמחירים ירדו.
עלויות המזון לקייטרינג כשר גבוהות יותר מאשר לקייטרינג לא כשר, מה גם שמנות הבשר יקרות יותר. כשרות פריים ריב, למשל, היא בסביבות 15 דולר לק"ג, בעוד שפריים ריב לא כשר יכול להגיע עד 34 דולר לק"ג. בשר עגל, לעומת זאת, יכול לעלות רק 28 דולר לקילוגרם.
הפעלת עסק קייטרינג בשרי כשר מצריכה עבודה פיזית. אתה צריך לתחזק את הציוד שלך באופן קבוע כדי למנוע שברים. יתרה מכך, עליך להיות בעל כיסוי ביטוחי הולם כדי להגן על העסק שלך מכל אחריות. בנוסף, עסקי קייטרינג בשרי כשר מסתמכים במידה רבה על הפניות, וזו הסיבה שאתה חייב להיות בעל תוכנית הפניות שתעזור לך לייצר יותר הכנסות.
הסביבה העסקית יכולה להיות בלתי צפויה. תצטרך להשיג ביטוח משלך ולשלם מיסים לעצמאים. אלא אם כן אתה יזם ותיק עם ניסיון רב, עסק קייטרינג כשר קשה להתנהל באופן פסיבי. זה חיוני לעשות את הבחירות הנכונות כדי להבטיח את הצלחתך ולהימנע ממלכודות.
כאשר מזמינים קייטרינג כשר, יש לוודא גם כי הם הוסמכו. זה מבטיח שהם עומדים בהנחיות הכשרות המחמירות. בנוסף, הם צריכים להיפגש עם רבנים כדי לוודא שהם פועלים לפי הכללים. הם גם צריכים להפריד את המטבח.
מיקומים
אם אתם עורכים חגיגה, חתונה או אירוע עסקי ואתם רוצים לכלול בשר כשר, כדאי לכם לבדוק שירות קייטרינג בשרי כשר. יש מגוון אפשרויות לבחירה. חברת קייטרינג כשר יכולה לספק ולהכין ארוחות, כך שלא תצטרכו לדאוג לבישול ושטיפת כלים. הם מציעים גם ארוחות כשרות ומוצרים יבשים.
שמירה על כשרות
חשוב להקפיד על כללי כשרות בקייטרינג למזללה בשרית כשרה. הכלל העיקרי הוא להימנע מערבוב בשר ומוצרי חלב. יש להפריד את כל מוצרי החלב והבשר, וכל הגבינות חייבות להיות בפיקוח רבנים.
רוב האנשים היהודים שומרים על כשרות בשל מצוות התורה לעשות כן. שמירת כשרות כרוכה בזיהוי מוצרי מזון בעלי סמל כשרות. תעודת כשרות פירושה שהרכיבים יוצרו בהתאם לתקנות מחמירות. בנוסף, תעודת הכשרות מסייעת לאנשים הרגישים למוצרי בשר. בנוסף, אישור הכשרות חשוב אם האוכל יוגש לטבעונים וצמחונים.
שמירה על כשרות מחייבת גם הוצאת דם הבשר. התורה אוסרת על צריכת דם, שיש בו את חיי הבהמה. זהו תהליך שלוקח זמן ויקר, ורוב השוחטים האמריקאים מוכרים את החלק האחורי לקצבים לא כשרים.
את הבשר יש לחתוך ולעבד על ידי אדם מאומן באמצעות סכין כשרה. סכין זו חייבת להיות חדה ואין להתעסק בה במהלך התהליך. בשר כשר עטוף גם באריזה חסינת פגיעה. השוחט חייב להיות יהודי אדוק שפיקח על תהליך שחיטת בעלי חיים.
מאכלים המכילים שומנים מן החי אינם כשרים אם הם מבושלים בתנורים שאינם כשרים. החמאה והמרגרינה המשמשים במוצרים לא כשרים עשויים להכיל שומנים מן החי. השימוש במרגרינה כשרה בהשגחת רב.
עבור אנשים רבים, שמירת כשרות היא עניין של הרגל ושכנוע דתי. אירוח ארוחות כשרות הוא דרך מצוינת לבלות עם המשפחה והחברים. כבוד הוא לשרת את משפחתך ואורחיך ולהראות את כבודך לחוקי התורה.
בנוסף למוצרי הבשר והחלב, קיימות דרישות נוספות. בעת קייטרינג לבשר כשר, יש להקפיד על שימוש במכשירים וכלים נפרדים לבשר ולמוצרי חלב.
.
.
.