מריחת חינה על היד יכולה להיות מאתגרת למתחילים. אתה עלול להיות מבולבל מאיפה להתחיל. רצוי להתחיל בבסיס האצבע המורה ולעבוד למטה. כמו כן, מומלץ להתחקות אחר עיצוב מגיליון מודפס ולהתחיל למרוח אותו משורש כף היד ועד האגודל. לאחר שתשלוט באפליקציה, תוכל לעבור לאצבע האמצעית ולזרת.
לסמלים של
עיצובי חינה חינה על היד או כף היד יש משמעויות סמליות רבות. למשל, לוטוס מייצג יופי, פוריות והתמדה. המורכבות שלו מתאימה לעיצובי חינה, ומעצבים רבים משתמשים בעלי כותרת חופפים כדי להדגיש את העיצוב. עלי הכותרת מעוטרים לעתים קרובות בקווים מתרחבים ברקע, מה שיוצר דפוס דמוי קשקשים. הקווים מוגפים לרוב בעבודת קו זורמת. אחד מעיצובי הלוטוס הגדולים ביותר נקרא לוטוס בעל אלף עלי כותרת, המסמל את הקוסמוס והנשמה.
חלק מהעיצובים של mehndi הם יותר משוכללים. יש נשים שמשתמשות בפרחים, פייזלי או גפנים כדי לבטא את אמונתן. עיצובי פייזלי משמשים לעתים קרובות כדי לייצג פוריות, ושילוב זה עם מנדלות או פרחים הוא רעיון מוצלח. יד של כלה יכולה להיות מכוסה לחלוטין בעיצובי חינה כדי לבטא את מי שהיא.
ניתן ליישם עיצובי חינה בכיוונים שונים, מהידיים ועד לרגליים. נשים בדרך כלל מיישמות עיצובי חינה על הידיים, אבל אפשר גם להאריך אותם במעלה הרגל או האמה. התהליך אינו כואב, זמני, ואינו דורש מחטים או כימיקלים.
עיצובי המהנדי המיושמים על האמות יחזיקו מעמד זמן רב יותר מאלה שעל כפות הידיים, מכיוון שהם פחות רגישים לחיכוך ולסוכני דהייה. לדוגמה, לעתים קרובות כלות מקבלות מהנדי על אמות הידיים שלהן, וזה מסורתי יותר מאשר לשים את העיצוב על כפות הידיים. עם זאת, עיצובים אלה אינם משוכללים כמו אלה שעל כפות הידיים, והם בדרך כלל נועזים יותר ומרווחים יותר.
עיצוב פופולרי נוסף הוא הפרפר. זה מסמל לידה מחדש והתחלות חדשות, ויכול לייצג נישואים מאושרים. עיצוב זה מצויר בדרך כלל על היד, אך הוא פופולרי גם על הגב, הצוואר והכתפיים. סמלים של חינה על היד יכולים לכלול גם את עיצוב היין והיאנג. שני הדפוסים הללו נגזרים מהפילוסופיה הסינית העתיקה ומאמינים שהם מייצגים שני כוחות מנוגדים. הם תלויים זה בזה ומייצגים איזון.
עיצוב עתיק נוסף כולל עיגול עגול. עיגולים עגולים מייצגים את מחזור החיים והגשמת הגורל. עיצובים אחרים עשויים לכלול צורות גיאומטריות וכדורים מלאי דיו. באופן מסורתי, עיצובי חינה מיועדים לשני המינים, אך עיצובים מודרניים יכולים להיות ניטרליים מגדרי.
העיצובים של החינה נחשבים זמניים ונמשכים עד שבועיים על העור. עם זאת, צבע החינה דוהה עם הזמן. אורך החיים של עיצוב החינה תלוי בעור הנמען, מיקומו ותדירות הכביסה.
בנוסף להיותו עיצוב קוסמטי, עיצובי חינה על היד או כף היד נחשבים לסמלים רוחניים ודרך להגן על נשים מפני עין הרע. בימי קדם, אמנים ציירו דפוסים וסמלים על הידיים כדי להדוף רוחות רעות. כיום, חינה היא חלק אהוב בחגיגות נשיות ומשקף סולידריות של נשים. גם גברים משתמשים בחינה, אבל לא באותה מידה. חוץ מזה, הם לא מייחסים לזה חשיבות כמו נשים.
לאחר מריחת החינה, הוא יהיה כתום כהה. הצבע יתבהר בהדרגה במהלך 24 השעות הבאות בערך. החינה תישאר על העור למשך שבועיים עד שלושה אם מטפלים בה כראוי. חוץ מזה, צבעי החינה לא ידהו ברגע שסוגים אחרים של קעקועים. לאחר ריפוי העיצוב, עליך להימנע משימוש במים או סבון למשך שש עד שמונה שעות לפחות לאחר היישום.
תסמינים של תגובה אלרגית לחינה
אם יש לך תגובה לחינה, הצעד הראשון שלך צריך להיות פנייה לרופא עור. הרופא שלך עשוי לרשום קרם נגד גירוד או תרופה אנטי דלקתית. כדאי להימנע מלגרד את העור הפגוע, מכיוון שהדבר יגדיל את הסיכון להצטלקות.
למרות שחינה היא מוצר קוסמטי ותרופתי פופולרי, תגובות אלרגיות למוצר זה נדירות. עם זאת, עליך להימנע מיישום זה על תינוקות. להלן כמה תסמינים שכדאי לשים לב אליהם. ראשית, חינה עלולה לגרום לתגובה אלרגית אצל אנשים רגישים.
חינה מכילה פארה–פנילנדיאמין, חומר צבע. כימיקל זה אינו מאושר למריחה ישירה על העור. זה יכול לגרום לתגובה אלרגית אצל אנשים מסוימים ועלול להוביל לאדמומיות בעור ושלפוחיות. במקרים חמורים, זה יכול אפילו להוביל לצלקות.
נוכחות PPD בקעקועי חינה נקשרה לדלקת עור ממגע ב-5% או יותר מהאנשים. זה נכון במיוחד עבור חינה שחורה, המכילה PPD בריכוזים משתנים. בשל כך, רופאי עור מזהירים את הציבור מפני השכיחות הגוברת של דלקת עור ממגע הקשורה לקעקועי חינה שחורה.
תגובת קעקוע חינה שחורה מתרחשת בדרך כלל שבעה עד 14 ימים לאחר החשיפה הראשונה לחינה. אצל אנשים רגישים, התגובה עשויה להתחיל תוך 48 שעות. התסמינים כוללים תגובה אקזמטית חריפה. לפעמים, התגובה עשויה להתרחב מעבר לדפוס הקעקוע, ולהשאיר קו מתאר של עור לבן או פיגמנטציה מוגברת.
הכימיקל paraphenylenediamine המשמש בחינה שחורה נקשר לתגובות אלרגיות אצל אנשים מסוימים. זהו אלרגן רב עוצמה שיכול לגרום לתגובות עור קשות. התסמינים הקשורים לקעקוע חינה שחור עשויים לכלול נפיחות ואדמומיות. במקרים חמורים, התגובה עלולה להוביל לבעיות ראייה וצלקות.
הדרך הטובה ביותר להימנע מתגובה אלרגית זו היא להימנע מקעקועי חינה שחורים. קעקועי חינה שחורים מכילים PPD, שהוא אלרגן נפוץ. קעקועי חינה טהורים לוקחים בערך חמישה עד 15 ימים כדי להכתים את העור, ואילו קעקועי חינה שחורים יכתימו את העור מיד. זה יכול גם לגרום לצלקות קבועות. אם אתם סובלים ממצב זה, התייעצו מיד עם רופא עור.
הסרת קעקועי חינה
אם יש לך קעקוע חינה על היד, תוכל להסיר אותו בעזרת פתרון פשוט. מתכון זה מורכב מתערובת של חומץ וסודה לשתייה. כל שעליך לעשות הוא למרוח את התערובת על הקעקוע ולהשאיר אותה למשך כחצי שעה, או עד שעיצוב החינה דוהה. לשטוף במים חמימים.
זה לוקח בערך ארבעה ימים כדי להסיר לחלוטין קעקוע חינה. עדיף להתייעץ עם רופא עור אם אתה חושד בתגובה אלרגית לחינה. אם אתה לא בטוח אם יש לך תגובה, אתה יכול לנסות את התערובת לעיל על העור שלך. תערובת זו יכולה לעזור להסיר את הדיו מהעור שלך, אך היא עלולה להזיק לעור.
פתרון יעיל נוסף הוא השריית הקעקוע בתמיסת מי מלח למשך 20 דקות. לאחר מכן, שטפו אותו שלוש פעמים ביום. זה עשוי לקחת מספר ימים, אך מי המלח יסייעו להסיר את קעקוע החינה. אתה יכול גם להשתמש בתערובת של מי חמצן ומים מלוחים כדי להסיר קעקוע חינה.
לאחר שהתפתח כתם החינה, קשה להסירו. צבעי ציפורניים לא יעשו את העבודה. עדיף להמתין לפחות שבועיים לאחר מריחת החינה עד שהצבע ידהה. לחילופין, ניתן להשתמש בלימון כדי להיפטר מהכתם.
קעקועי חינה פופולריים בכל תרבויות ולעתים קרובות הם מאוד מורכבים. באופן כללי, הם יכולים להחזיק מעמד כחודש, אם מטפלים בהם כראוי. עם זאת, תהליך הדהייה מייגע מאוד וידרוש מספר ניסיונות. חשוב לעקוב עם יד לחה כדי לעזור לחינה להיעלם לחלוטין.
תרופה טבעית נוספת להסרת קעקועי חינה היא פילינג של האזור הפגוע. העור בגוף פחות רגיש מזה שבפנים, ולכן פילינג שלו יעזור להסיר את החינה. כמו כן, חשוב לציין שהחינה נשארת על גבי העור, ולכן תהליך ההסרה יהיה הרבה יותר מהיר אם תמרחי פילינג לפני שתמרחי אותו.
לאחר התייבשות מלאה של משחת החינה, יש למרוח שכבה דקה של קרם לחות על האזור הפגוע ולהשאיר אותו למשך כעשר דקות. אם אתה לא זהיר, ייתכן שתהיה לך תגובה שעלולה להוביל לצלקות קבועות. אם אתה אלרגי לחינה, עליך לפנות לרופא.
.
.
.