אם אתה בשוק של שירותי קייטרינג, יש כמה דברים שאתה צריך לחפש. גורמים אלו כוללים מוניטין, רישיונות וביטוח, וניסיון בגוף ראשון. ברגע שיש לך את הדברים האלה, אתה מוכן לבחור קייטרינג. גורמים אלו חשובים בעת תכנון אירוע. הם יעזרו לך לקבל את ההחלטה המושכלת ביותר.
חוויה בגוף ראשון
ישנם מספר גורמים שיש לקחת בחשבון בעת בחירת קייטרינג. אחד החשובים ביותר הוא ניסיון בגוף ראשון. כדאי לבקש טעימות מכמה קייטרינג ולנסות כמה מפריטי התפריט שלהם. הקפד לדבר עם הצוות שלהם ולבקש הפניות. כמו כן, הקפד לשאול אם הם יספקו תעודות בטיחות מזון ותברואה.
זה גם מועיל לבדוק אם יש אזכורים מאנשים אחרים שזכו לאירועים שסועדו על ידי הקייטרינג. אל תתפתו לתמונות ובדקו את האוכל באופן אישי. חשוב שהקייטרינג יוכל להיענות לבקשות המיוחדות שלכם. מלבד מתן דוגמאות, הם צריכים להיות מוכנים לעבוד עם ההעדפות שלך.
אם אינך בטוח לגבי איכות המזון של קייטרינג מסוים, עשה מחקר מקוון או שאל בסביבה כדי לראות אם למישהו יש ניסיון איתם. תוכל לזהות את הטובים מהרעים. שאל תמיד שאלות בוחן כאשר אתה מתמודד עם קייטרינג חדש וודא שהם קיימים כבר זמן מה. אם לא היו להם אירועים קודמים, עליך להיות זהיר.
רישיונות
כאשר רוצים לפתוח עסק קייטרינג, כדאי לברר קודם כל מה נדרש כדי לפעול כחוק. תצטרך להיות בעל רישיון עסק ולהיות רשום במדינה. אתה צריך גם לקבל רישיון מכירה אם אתה הולך למכור אלכוהול. אתה יכול לקבל את הרישיונות הדרושים במחלקת שירותי הבריאות הממלכתיים בטקסס.
ישנם מספר סוגים שונים של רישיונות עסק לקייטרינג. אם אתם מתכננים להגיש אלכוהול באירוע שלכם, תצטרכו לקבל אישור מהוועדה למשקאות אלכוהוליים של טקסס (TABC). תצטרך גם אישור RM או אישור MB כדי למכור אלכוהול במקום שלך, אם כי רישיונות אלה אינם נדרשים עבור מקומות זמניים. בנוסף לרישיון העסק, תזדקק לאישור בריאות ממחלקת הבריאות המקומית.
יש צורך גם ברישיון עסק כללי להפעלת עסק קייטרינג. בארצות הברית, רישיון זה נדרש כדי לנהל עסקים בעיר או במחוז שלך. מטרת רישיון זה היא לאפשר לך לנהל עסקים בקהילה שלך ולהבטיח שאתה עומד בתקנות הייעוד. רישיון זה ניתן לקבל באינטרנט. כמו כן, יהיה עליך מקום להכיל צוות קייטרינג וציוד קייטרינג. בנוסף, חשוב שיהיה מקרר נוסף לאחסון מזון עבור האורחים שלך.
ביטוח
ענף ההסעדה יכול להיות מסוכן, ופוליסה של חברת ביטוח טובה יכולה לעזור להבטיח שהעסק שלך יישאר סולבנטי. בנוסף לכיסוי נכסי העסק שלך, הביטוח יכסה כל פציעות תאונה שייגרמו לצוות בזמן העבודה. ניתן להתאים את הפוליסה הנכונה לצרכים שלך.
ביטוח חשוב, כי העסק שלך יכול להיתבע אם הוא לא מכוסה. זה יכול להשאיר אותך עם חשבון יקר אם משהו ישתבש. לכן חשוב לבחור בקייטרינג עם כיסוי ביטוחי הולם. הביטוח מכסה נזקי רכוש, נזקי גוף ובעיות אחרות שעלולות לקרות בעבודה. במקרה שתוגש תביעה, תוכל להשתמש בביטוח לכיסוי עלויות ההגנה. סוגים מסוימים של ביטוח מכסים גם פגיעות שאינן גופניות ופגיעה במוניטין.
בחירת קייטרינג עם ביטוח הולם חשובה גם לבטיחות האירוע שלכם. אם הקייטרינג שלך עובד בסביבה בסיכון גבוה, זה יכול להיות קשה להשיג את הכיסוי הדרוש. אפילו התביעה הקטנה ביותר עשויה לעלות עשרות אלפי דולרים. עם כיסוי הולם, תוכל להתמודד עם מצבים בלתי צפויים ולהגן על הביטחון הפיננסי של העסק שלך.
מוניטין
המוניטין של הקייטרינג הוא אחד הדברים החשובים ביותר שעליכם לקחת בחשבון כאשר אתם בוחרים אחד לאירוע שלכם. למרות שזה אולי נראה טריוויאלי, המוניטין של קייטרינג הוא השתקפות של העסק שלהם. אתה רוצה להיות בטוח שהקייטרינג יעמוד במוניטין שלו, וזו הסיבה שחשוב לקרוא ביקורות באתרי ביקורת מקוונים. אתה יכול גם ליצור קשר עם לקוחות לשעבר כדי לשאול אותם על הניסיון שלהם עם קייטרינג.
אתה יכול גם לברר על המוניטין של קייטרינג על ידי ביקור באתרי האינטרנט שלו וברישומי העסק בגוגל. כיום, כמעט לכל קייטרינג יש אתר אינטרנט ורישום עסקי בגוגל. כך תוכלו לגלות עוד על עסק הקייטרינג ולקרוא ביקורות מלקוחות קודמים. כמו כן, חשוב לקחת בחשבון את כישורי הצוות. אם אנשי הצוות מאומנים היטב, סביר להניח שהם יהיו באיכות מעולה.
אמנם חשוב לבדוק את המוניטין של קייטרינג, אבל כדאי להיות מודעים לכך שביקורות באינטרנט עלולות לא להיות אמינות או אותנטיות. חלק מהקייטרינגים עשויים לשלם לבודקים מזויפים כדי לקבל משוב חיובי. על מנת להימנע מאכזבה מהתוצאות, דאגו לבדוק הפניות ולהתקשר ללקוחות קודמים כדי לברר האם הניסיון שלהם עם הקייטרינג טוב.
התנסות באירועים דומים
התנסות באירועים דומים היא אחת הדרכים הטובות ביותר למצוא חברת קייטרינג אשר תוכל לטפל בקייטרינג לאירוע שלכם. חברת הקייטרינג שתבחר אמורה להיות מסוגלת לעמוד במספר דרישות בסיסיות, לרבות משרד הבריאות וסוכנויות הביטוח. אם לחברת קייטרינג אין את האישורים הללו, כנראה שכדאי להימנע מהם. כמו כן, הקפד לבקש הפניות ולבדוק את התמחור שלהם לפני בחירת חברת קייטרינג.
גורם חשוב נוסף שיש לקחת בחשבון בבחירת קייטרינג הוא המוניטין שלו. אם הם טיפלו באירועים דומים לשלך, סביר להניח שהם יספקו שירות מעולה ויפחיתו את הלחץ באירוע שלכם. בדיקת ביקורות של לקוחות יכולה להיות דרך מצוינת לוודא שאתה מוצא קייטרינג שיש לו מוניטין טוב.
אלרגיות למזון
אם יש לכם חתונה או אירוע מיוחד, כדאי לוודא שהקייטרינג שלכם יכול להכיל אורחים עם אלרגיות למזון. חשוב לדעת אילו אלרגנים הם הנפוצים ביותר בתזונה של האורחים שלכם. כמו כן, הקפידו לבקש תפריט מפורט כדי שתוכלו להיות בטוחים שהאורחים שלכם יוכלו לבחור את המאכלים המתאימים לעצמם.
צוות הקייטרינג צריך להיות בקיא לגבי אלרגיות למזון. זה חשוב מכיוון שזיהום צולב יכול להתרחש אם כמות קטנה של אלרגן נכנסת בטעות למזון אחר. חשוב גם להיות בטוחים שהשרתים יודעים אילו מרכיבים הם אלרגניים ולבצע את השלבים הנכונים כדי למנוע זיהום צולב.
האחראי צריך להיות בקיא באלרגיות למזון, והוא או היא צריכים לוודא שהעובדים מאומנים להתמודד עם מצבים אלה. אדם זה אחראי לוודא שקיימים פרוטוקולים של בטיחות מזון ושצוות הקייטרינג ימלא אחריהם. עם זאת, חוקים ותקנות לגבי אלרגיות למזון משתנים מאוד. במדינות מסוימות, אלרגיות למזון נחשבות לנכות, והמעסיקים חייבים לבצע התאמות סבירות עבורן.
אלרגיות למזון הן דאגה רצינית לבטיחות מזון. אם אתם עורכים מסיבה למשפחה עם אלרגיות למזון, עליכם לוודא שהצוות שלכם מעודכן במלואו לגבי האלרגיות למזון של האורחים. חיוני גם לסמן מנות המכילות אלרגנים פוטנציאליים, במיוחד בשולחנות המזנון. התוויות צריכות להיות גדולות ובולטות כך שאנשים יוכלו לקרוא אותן בקלות.
ניסיון בשירות
הורדת קייטרינג שירות הורדת קייטרינג הוא אחד מסוגי הקייטרינג המשתלמים ביותר. זה כרוך בהעברת מאכלים ישירות לצוות אירועים או מנהלי מזון כדי להגיש ארוחה בסגנון מזנון. קייטרינג בשירות מלא, לעומת זאת, כרוך בהגשת ארוחות מצופה בציפוי אשר נועדו להיות אסתטיות. בנוסף לאוכל, שירותי ההחזרה עשויים לכלול ברמנים ושירותי צוות.
חשוב לבחור בקייטרינג המציע גם שירותי איסוף וגם החזרה. האחרון נפוץ יותר, במיוחד באירועים גדולים יותר כמו אירועי חברה. שירות החזרה יכול לעזור לעסקים לשמור על השם והמותג שלהם מול הלקוחות. זה גם מקטין את הסיכויים לשינויים בתפריט ברגע האחרון.
.
.