יש לקחת בחשבון מספר גורמים בעת בחירת קייטרינג. אלה כוללים ניסיון, רישיון, ביטוח ועבודות עבר. בנוסף לשלושת הדברים הללו, מומלץ גם לשאול לגבי מגבלות התזונה והגמישות שלהם. חשוב לברר עד כמה הקייטרינג יכול לשנות את אפשרויות התפריט וכיצד הוא יכול להיענות לבקשות מיוחדות.
ניסיון
אם אתה מחפש את הקייטרינג הטוב ביותר באזור שלך, אתה צריך לשקול את השירות שהם מספקים. סוג האירוע שאתם מארחים יכתיב איזה סוג של שירות קייטרינג אתם צריכים. אם לאירוע יש נושא, תזדקק לקייטרינג עם ניסיון בנושא זה. ודאו ששירות הקייטרינג יודע על סוג האירוע שאתם מתכננים, ושאלו אותם אם הם סיפקו אירועים דומים.
אתה יכול ללמוד הרבה על ידי שיחה עם לקוחות עבר. לחלק מהקייטרינגים יש מוניטין טוב, ולחלק לא. שאל את הקייטרינג אם יש לו רשימה של הפניות. אם אפשר, דבר עם כמה כדי לקבל מושג טוב יותר על החוויה שלהם. כמו כן, ודא שהם מוסמכים ומבוטחים. אם הקייטרינג אינו מוסמך, פנה לחברה אחרת.
לפני שאתם שוכרים קייטרינג, נסו את האוכל שהם מספקים לפני האירוע שלכם. לחלק מהקייטרינגים יש ביקורות מקוונות, אז כדאי שתקרא אותן לפני שתעסיק אותן. עם זאת, זכור כי ביקורות אלה עשויות להיות מוטות. מלבד קריאת חוות דעת אלו, אתה יכול לדבר עם לקוחות קודמים של הקייטרינג כדי לקבל תמונה מדויקת יותר של איכות העבודה שלהם. אם אתם רוצים להבטיח את איכות האוכל באירוע שלכם, חפשו קייטרינג בעל מוניטין טוב.
כמו כן, חכם לבחור בקייטרינג בעל ניסיון רב בענף. זה יבטיח שתהיה לך את השקט הנפשי המגיע לך במהלך תהליך התכנון. כמו כן, קייטרינג בעל ניסיון בענף יידע למה לצפות ויוכל לטפל בכל סוגיית המזון שעלולה לצוץ.
רישיון
אם אתה מתכנן להקים עסק קייטרינג, תצטרך להשיג את הרישיונות המתאימים. אלה עשויים להיות שונים ממקום אחד למשנהו, וגם תצטרך לשלם דמי רישוי. רישיונות מסוימים עולים $50 או יותר, בעוד שאחרים עשויים לעלות רק כמה דולרים. ייתכן שתצטרך לשלם גם עבור עמלות חידוש. בנוסף, מדינות מסוימות דורשות רישיון DBA, או "עשיית עסקים כמו". רישיון זה מזהה את השם החוקי והתפעולי של העסק.
בנוסף לרישיונות שהונפקו על ידי המדינה, תצטרך לקבל אישור עסק מקומי בקהילה שלך. אלו יאפשרו לך לפעול בתוך העיר או המחוז שבהם אתה גר או להפעיל את עסק הקייטרינג שלך. רישיונות אלו נחוצים על מנת להבטיח שעסק הקייטרינג שלך חוקי ועומד בחוקי הייעוד. אתה יכול לחפש את ההיתרים האלה באינטרנט ולבחור את האישור שאתה צריך על סמך הדרישות עבור העיר או המחוז שלך.
בנוסף לקבלת רישיון עסק, תצטרך לעמוד בדרישות להגשת אלכוהול. קליפורניה דורשת שלקייטרינג יהיה רישיון מהרשות לבקרת אלכוהול וצריך גם מנהל בטיחות מזון בעל הסמכות להכשיר את אנשי הצוות בטיפול נכון במזון. בנוסף לקבלת רישיון מדינה, תצטרך לעמוד גם בדרישות הרישוי עבור מחוזות לוס אנג'לס, אורנג' וסן ברנרדינו.
גם רישיון קייטרינג מגן על העסק מפני תביעה משפטית. אם האוכל אינו מוכן כראוי, הדבר עלול להזיק לבריאותכם או לבריאות האורחים שלכם. מסיבה זו, חשוב לקבל את הרישיון המתאים בהקדם האפשרי. אם לא תקבל רישיון קייטרינג בזמן, תעמוד בפני בעיה משפטית רצינית. בתחומי שיפוט מסוימים, הגשת אלכוהול ללא רישיון נחשבת לזויה גדולה.
ביטוח
חשוב לקחת בחשבון את רמת הביטוח שהקייטרינג שלכם נושא, והאם יש לו את הרישיונות וההיתרים הדרושים. קייטרינג מורשה נדרש להכשרת בטיחות מזון, כרטיס מטפל במזון תקף ואישור בריאות מחוז למתקן שלו. עליהם לשאת גם ביטוח אחריות וביטוח טעויות והשמטות.
מתקני קייטרינג ואירועים צריכים להיות בעלי כיסוי ביטוחי הולם, במיוחד אם העסק שלהם מתנהל מחוץ למיקומם הראשי. דוגמה לכך היא כאשר קייטרינג מקים את הציוד שלו ביום שישי בערב ושומר אותו במקום עד יום ראשון בערב. סערה מגיעה באזור ופוגעת בציוד שלהם. פוליסת ביטוח מחוץ לחצרים מורחבת תכסה את הציוד.
ביטוח רכב מסחרי חיוני לעסקי קייטרינג מכיוון שחברות קייטרינג נוסעות לרוב למקומות שונים. אם לקייטרינג יש טנדר משלו, עליו לרכוש עבורו ביטוח רכב מסחרי. בנוסף לכך, על עסקי קייטרינג לרכוש גם ביטוח ימי יבשתי עבור רכוש העסק שלהם. ביטוח ימי מגן על פריטים שאינם במיקום קבוע ואינו מכוסה בביטוח רכוש מסחרי סטנדרטי. זה עשוי גם להגן על ציוד קייטרינג ופריטים אחרים המשמשים באירועים. זה עשוי אפילו לכסות את ערך המזון שמועבר.
ביטוח פיצויי עובדים הוא סוג נוסף של ביטוח שסועדים צריכים לחפש. כיסוי זה ישלם עבור חשבונות רפואיים, אובדן שכר ועלויות שיקום פיזי אם עובד נפצע במהלך עבודתו בעסק קייטרינג. כמו כן, חשוב לדעת שרוב המדינות דורשות שמסעדנים ישאו ביטוח פיצויים לעובדים. חברה שלא מצליחה לשאת ביטוח זה עלולה לעמוד בפני עונשים חמורים.
עבודת עבר
בבחירת קייטרינג לאירוע חשוב להסתכל על עבודת העבר של החברה. זה ייתן לך מושג עד כמה הם מנוסים. בנוסף, אתה יכול לשאול אותם אם הם אי פעם עבדו במקום שבו אתה מקיים את האירוע שלך. זה יקל עליך לסמוך עליהם.
ערכים
לערכים יש תפקיד חשוב בבחירת קייטרינג. בראש ובראשונה, חברת הקייטרינג צריכה להיות מסוגלת לאזן בין ההכנסה שנוצרה לבין התקורה הגבוהה הכרוכה בכך. אחרי הכל, מטבח מלא ושפים מנוסים זה לא זול. עם זאת, עסקי קייטרינג יכולים לקצץ בעלויות על ידי שימוש באסטרטגיות חיסכון בעלויות כדי להפחית את העלויות שלהם.
לדעת כמה אורחים אתה מתכנן להזמין תעזור לקייטרינג לתת לך הצעת מחיר מדויקת יותר. שים לב שחלק מהקייטרינגים עשויים לדרוש מספר מינימלי של אורחים או עשויים להוסיף חיובים נוספים אם לא תגיע למספר המינימלי. הקפד לשאול על העלויות הקשורות לכל היבטי השירות. לא כדאי לבחור בקייטרינג רק בגלל המחיר; במקום זאת, שקול את כל ההיבטים כדי לקבוע איזה קייטרינג מציע את התמורה הטובה ביותר.
גורם חשוב נוסף שיש לקחת בחשבון בבחירת קייטרינג הוא היחס של העובדים. בדקו עד כמה העובדים חדורי מוטיבציה ועד כמה אכפת להם מהעבודה שלהם. אם הם חסרי מוטיבציה, זה ישתקף באופן שבו הם מתייחסים ללקוחות שלהם. שירות קייטרינג שדואג לעובדיו יראה את מחויבותם לשביעות רצון הלקוחות.
בקש הפניות ובדוק לקוחות קודמים. כמו כן, חשוב לוודא ששירות הקייטרינג הוא מוסרי. חברה שמעריכה את בריאותם ורווחתם של לקוחותיה צריכה להיות אתית ואמינה. כמו כן, וודאו כי החברה מציעה אוכל טרי וצוות מקצועי. אתה יכול גם לבקש הפניות מהמקום שלך, מתכנני חתונות ועמיתים. אנשים אלה יכולים לתת לך מידע ממקור ראשון על הניסיון שלהם עם הקייטרינג.
.
.